NOTICIAS

08/07/2024
Kronika: Udako 2. jardunaldia (uztailaren 7an)

Igande arratsaldeetako lasterketak hasi ziren, 2024ko Udako Denboraldian bost lasterketa interesgarrirekin. Uztaileko lehen data horretan lasterketei izen hauek jarri zizkieten: Nagore Otaño memoriala; Belle Époque; Viura hotela; Hipotour; eta Ayerdi bitxitegia.

Lehenengo lasterketa Nagore Otaño memoriala izan zen, 2.200 metrokoa. Proba horretan, Amtiyaz (Yeguada Rocio – Guillermo Arizkorreta) eta Dayshann (Borriquito Como Turf – Christian Delcher) taldeen arteko garaipenaren aldeko borroka ederra bizi izan zen. Azkenean, Gonzalo Pinedaren zaldia nagusitu zen Diego Sarabiaren aurkariaren aurretik. Lasterketaren aurretik, AEGRIk lore-sorta bat utzi zuen bere estatuaren gainean, Nagore gogoratzeko.

Ondoren, 2.000 metro inguruko Belle Époque Saria iritsi zen, 2.000 metro inguruko 3 urterako maiden bat. Proba horretan, emozioa helmugako zutoinera arte bizi izan zen, Port Galland (Lagunilla – Ángel Sánchez Martín) eta José Luis Borrego (Ponme Otra – Román Martín Arranz) bezalako bi parte-hartzaileen arteko garaipenaren lehian. Lehia polita, non foto-finishak erabaki behar izan zuen irabazlea.

Era berean, bazuen nolabaiteko interesa 2 urte lehenagoko proba ilusionagarriak, hala nola 1.200 metroko Hotel Viura Saria. Bugattiko bihurguneko gertakaria alde batera utzita, zaldikoen esperientziarik ezaren ondorioz, Sir Edward (Korrikalari Elkartuak – Jesus Lopez) izan zen irabazlea, bere lauhazkan seriotasun handia erakutsiz. Hainbat gorputara sartu ziren Lady Cocody (AFF SL – Francisco Rodríguez) eta Amor de Padre (Ilusiones – Alberto Remolina).

Handicap-aren bigarren zatian, 1.600 metroko Hipotour Saria, berriz, Katarak (Alegre – David Farlete) irabazi zuen, Nicolás de Julianen atzetik Aldufoof (Alegre – David Farlete) koloretako lagunaren aurretik. Hirugarren Turko bat izan zen (Zubi-Ondo – Enrique Puente).

Jardunaldiari amaiera emateko, handicap-aren lehen zatia jokatu zen, Ayerdi Bitxidenda Saria, 1.600 metrokoa. Nicolas de Julianek, Jesus Lopezek eta Cuadra Corredores Agrupadosek arrakasta bikoitza lortu zuten jardunaldian, hurrenez hurren, Sir Poloren garaipenari esker. Bigarren Diva Victoria (Duende del Sur – Christian Delcher) izan zen eta hirugarren Bailen (Leonesa – Jesús López).

Hurrengo jardunaldia uztailaren 14ean izango da, 17:30etik aurrera, programatutako beste 6 lasterketekin.

Udako 2. jardunaldiko akta eta emaitzak (2024ko uztailaren 7a)